Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]okrągłe cuboidy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na serwerze sheepcraft są okrągłe cuboidy. jak takie zrobić? czy to jest tylko kilka kuboidów kwadratowych/prostakątnych tworzących okrąg czy jest na to jakaś komanda/ plugin?

13301204_12_30.png

lubie +

Opublikowano

Wydaję mi się że jednak to jest z kwadratów/prostokątów.

Liczę na Like

Za co ostrzeżenia drogi adminie??.

Opublikowano

Tak istnieje taka komenda:

//sel cuboid|extend|poly|ellipsoid|sphere|cyl (wybierasz któreś z tych)

a potem zaznaczasz punk środka koła i promień

aby wrócić do prostokątnych cuboidów wpisz //sel cuboid

PS.Polecam zainstalować moda WorldEditCUI aby widzieć siatkę zaznaczonego terenu

Linkacz: http://www.minecraftforum.net/topic/885099-125-worldeditcui-worldedit-client-user-interface-v125/

I od razu uczulam moderatorów(itp) że to NIE JEST link do pobrania tylko do tematu z tym modem

• 7 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Odświeżam

ponieważ odpowiedz przyda się również i mi

kiedy piszę: /rg define dzialka

pokauje sie: Select a region with WorldEdit first.

Czyli ogółem nie mogę zrobic okrągłego cuboida... :mellow:

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

nie da się kola...ale można zrobić wielokąt. A jak każdy wie kazde kolo w mc jest tak naprawdę wielokątem(tak właściwe to wszystko na kompie) :P Ale jednak worldeditem nie zrobisz tego używając //sel sphere lub //sel cyl

I przestańcie pisać ta komendę z dopiskiem wybierzcie losowe... każda jest od czegoś innego...

I żeby zrobić okrąg. (bo chyba chodzi ci o okrąg nie o kule?) musisz wpisać //sel poly. kliknąć lewym w 1 pkt kola. i potem prawym po każdej ściance tak by wyszło kolo. Troszkę roboty jak chce się mieć takie kolo.

Używając //sel poly można też zrobić epicki labirynt dając flage exit deny :P Tylko ze trzeba zaznaczyć każda drogę w labiryncie a potem skończyć na starcie (inaczej cuboid się złe ułoży)

Polecam stanąć na środku tego przyszłego cuboida i wpisać //hcyl <jakieś wyróżniające się id> <promień cuboida> i potem jechać po tych blokach //sel poly :P i na koniec expand up/down. Można tez robić elipsy itd.

Ech i po co ja to pisze... każdy nobowski serwerek bd chciał to mieć :P Oczywiście są o wiele łatwiejsze metody do zrobienia takiego okrągłego cuboida. Ale jednak nie chce by każdy nobek wszystko wiedział. Selekcja naturalna serwerów to nie taka złą rzecz. Tylko czemu zawsze te najgłupsze maja najwięcej graczy?? Np tak gdzie za darmo dają diaxy zawsze full... Wszyscy siedzą i nic nie robią ale piszą że się świetnie bawią.. (dosłownie nic nie robią, na mapce survivalowej na 80 osób przebywa max 5)

EDIT: //sel cyl jest do zaznaczania cylindrów (cylinder to taki walec, podstawa koło * wysokość)

i tak samo //sel sphere jest od zaznaczania kuli. z tym ze te komendy są do używania np //set. I CHYBA //generate :P

EDIT@: bonusowe info: //sel extend jest od zaznaczania chunkow :) a ellipsoid oczywiscie od elipsoid... (To taka elipsa ale w 3d... coś jak okrąg a kula[Elipsa to takie spłaszczone jajko... a elipsoida to zwykłe jajko]*)

* Nie wierze w inteligencje powyżej 10 na tym forum

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

nie da się kola...ale można zrobić wielokąt. A jak każdy wie kazde kolo w mc jest tak naprawdę wielokątem(tak właściwe to wszystko na kompie) :P Ale jednak worldeditem nie zrobisz tego używając //sel sphere lub //sel cyl

I przestańcie pisać ta komendę z dopiskiem wybierzcie losowe... każda jest od czegoś innego...

I żeby zrobić okrąg. (bo chyba chodzi ci o okrąg nie o kule?) musisz wpisać //sel poly. kliknąć lewym w 1 pkt kola. i potem prawym po każdej ściance tak by wyszło kolo. Troszkę roboty jak chce się mieć takie kolo.

Używając //sel poly można też zrobić epicki labirynt dając flage exit deny :P Tylko ze trzeba zaznaczyć każda drogę w labiryncie a potem skończyć na starcie (inaczej cuboid się złe ułoży)

Polecam stanąć na środku tego przyszłego cuboida i wpisać //hcyl <jakieś wyróżniające się id> <promień cuboida> i potem jechać po tych blokach //sel poly :P i na koniec expand up/down. Można tez robić elipsy itd.

Ech i po co ja to pisze... każdy nobowski serwerek bd chciał to mieć :P Oczywiście są o wiele łatwiejsze metody do zrobienia takiego okrągłego cuboida. Ale jednak nie chce by każdy nobek wszystko wiedział. Selekcja naturalna serwerów to nie taka złą rzecz. Tylko czemu zawsze te najgłupsze maja najwięcej graczy?? Np tak gdzie za darmo dają diaxy zawsze full... Wszyscy siedzą i nic nie robią ale piszą że się świetnie bawią.. (dosłownie nic nie robią, na mapce survivalowej na 80 osób przebywa max 5)

EDIT: //sel cyl jest do zaznaczania cylindrów (cylinder to taki walec, podstawa koło * wysokość)

i tak samo //sel sphere jest od zaznaczania kuli. z tym ze te komendy są do używania np //set. I CHYBA //generate :P

EDIT@: bonusowe info: //sel extend jest od zaznaczania chunkow :) a ellipsoid oczywiscie od elipsoid... (To taka elipsa ale w 3d... coś jak okrąg a kula[Elipsa to takie spłaszczone jajko... a elipsoida to zwykłe jajko]*)

* Nie wierze w inteligencje powyżej 10 na tym forum

Hej, mam pytanko: Piszesz, by lewym kliknąć pierwszy punkt koła, ale chodzi o punkt na okręgu, czy o środek?

Opublikowano

Lewym srodek a prawym najdalej wysuniety punkt w kole

Kolego, jak się nie znasz, to nie pisz, nie chodziło mi o //sel sphere tylko o //sel poly

Ponadto problem już rozwiązałem, należy zaznaczyć wszystkie klocki, które mają wejść w skład cubboida ;)

Opublikowano

Tak istnieje taka komenda:

//sel cuboid|extend|poly|ellipsoid|sphere|cyl (wybierasz któreś z tych)

a potem zaznaczasz punk środka koła i promień

aby wrócić do prostokątnych cuboidów wpisz //sel cuboid

PS.Polecam zainstalować moda WorldEditCUI aby widzieć siatkę zaznaczonego terenu

Linkacz: http://www.minecraftforum.net/topic/885099-125-worldeditcui-worldedit-client-user-interface-v125/

I od razu uczulam moderatorów(itp) że to NIE JEST link do pobrania tylko do tematu z tym modem

Plugin nie działa :C

Opublikowano

Plugin nie działa :C

To jest mod....

Kolego, jak się nie znasz, to nie pisz, nie chodziło mi o //sel sphere tylko o //sel poly

Ponadto problem już rozwiązałem, należy zaznaczyć wszystkie klocki, które mają wejść w skład cubboida ;)

Trzeba zaznaczyć każdy koniec/początek(róg) każdej ściany, A jeśli chce się zostawić np środek pusty to trzeba skończyć tam gdzie się zaczęło

np używając poly by zrobić kwadrat trzeba zaznaczyć aż 4 miejsca. każdy róg kwadratu.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...